24 Nisan 2017 Pazartesi

Baba Çocuk Etkinliği

"ÖTEKİ BERİKİ İLERİSİ GERİSİ"

Farklılıklarla yaşamayı öğrenebilir miyiz? 
"İyi Babalar Platformu" gönüllüleri, 100. Yıl Darülbedayi Atölyesinde "Öteki Beriki İlerisi Gerisi" oyununu çocuklarıyla birlikte izleyerek "Farklılıklarla yaşamayı öğrenebilir miyiz?" sorusuna farklı bir bakış açısı geliştirmeye çalıştılar. Oyunun da adından anlaşılacağı gibi çocuklar daha doğmadan bireysel ve kültürel bağlamda belli bir çerçeve içine alınmak, hapsedilmek isteniyor. Oysa onların dünyalarını anlamak, açtıkları her yeni kapının hem fırsat yarattığı hem de kaygılara sebep olduğunu bilmek gerekiyor. Çocukları öteki, beriki gibi ötekileştirmeden, farklılıklarıyla kabul etmek, hatta onlardaki güzellikleri görmek gerektiği mesajlarını içeriyor.  En önemlisi de bir zamanlar anne babaların çocuk olduklarını hatırlamaları hem hem kendilerinin hem de çocuklarının içindeki çocuğu yok etmemelerinin önemli olduğunu gördüler.
İyi Babalar Platformu gönüllüleri çocuklarıyla kaliteli zaman geçirirken, hayata birlikte gülümseyip, birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merak ettiklerimizi nereden öğreniyoruz?

Merak ettiklerimizi nereden öğreniyoruz? Çocuk merak ettiklerini çevresinden öğrenirken ona model olabilecek en yakın kişi anne ve ...