23 Nisan 2017 Pazar

BİZ KİMİZ?
Toplum, yakın çevreden başlayarak kadınları anneliğe hazırlarken, babalara çok daha az bilgi ve beceri desteği vermektedir. Genellikle anneler hamile kaldığı andan itibaren çocuklarıyla ilgili birçok bilgi ve beceriyi çevresinde öğrenmektedir. Baba rolü ise daha çok deneme yanılma yoluyla öğrenilmekte bu da çocuk eğitiminde  hatalar yapılmasına ve telafisi mümkün olmayan yaralara sebep olabilmektedir. Babaların da çocuğun eğitiminde ve çocuklarının yaşamlarında anneler kadar olumlu etki yaratmaları için desteklenmeleri gerekmektedir. Ülkemizde 0-18 yaş çocuğu bulunan yaklaşık 12 milyon baba bulunmaktadır (Türkiye İstatistik Kurumu 2015 sonu verilerine göre) Araştırmalar babaların çocuk gelişiminde aktif rol aldıklarında, çocuk gelişiminin olumlu yönde etkilendiğini göstermektedir.
            Çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda istekli babaları teşvik ve koordine etmek, değişimin hızla gerçekleştiği günümüzde babaları bu değişime hazırlamaya yönelik faaliyetleri yapmak, talep etmek, çocuk yetiştirme  becerilerini geliştirebilmek için başvurabilecekleri kaynakların oluşmasına katkıda bulunmak için Baba Destek Programı’na katılan,  çocuk gelişimi hakkında  eğitim almış olan gönüllü babalar  ve bu eğitimi veren bir grup eğitimci tarafından oluşturulmuştur.

             Çözüm odaklı, bilimsel, tarafsız ve bağımsız olarak faaliyetlerini SÜRDÜRÜR; cinsiyetçi, politik ve ayrımcı TUTUMLARDAN KAÇINIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merak ettiklerimizi nereden öğreniyoruz?

Merak ettiklerimizi nereden öğreniyoruz? Çocuk merak ettiklerini çevresinden öğrenirken ona model olabilecek en yakın kişi anne ve ...